Put ka sredstvima EU – praktična radionica

Na Fakultetu za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum 15. i 16. aprila biće održana radionica pod nazivom „Kako dobro predstaviti projekat Evropskoj uniji“. Predavači, eksperti za nepovratna sredstva EU iz Ljubljane učesnicima radionice praktično će objasniti sve korake potrebne da se kvalitetno pripremi i predstavi projekat za sredstva iz fondova EU.

Dvodnevna radionica okupiće predstavnike organa lokalne samouprave, institucija kulture, naučno-istraživačkih ustanova i privrednih organizacija koji imaju mogućnost da konkurišu za dodelu nepovratnih sredstava Evropske unije. Naime, u okviru pretpristupnih fondova Unije, svake godine nalaze se i sredstva namenjena Srbiji od kojih značajan deo čine nepovratna sredstva namenjena finansiranju projekata od šireg društvenog značaja. Osim toga postoje i drugi programi EU koji su otvoreni za organizacije iz Srbije. Procedura konkurisanja za sva ova sredstva je složena i zahteva teorijska znanja, ali i praktične veštine za pisanje projekata, kako bi bila ispunjena zahtevana forma i projekat ušao u proceduru odobravanja. Predavači na seminaru dolaze iz Slovenije i poseduju veliko iskustvo stečeno tokom procesa pristupanja Slovenije Evropskoj uniji. Tokom ova dva dana, polaznici će biti upoznati sa svim neophodnim koracima na putu ka sredstvima, kako bi mogli da svoje ideje pretoče u konkretne projekte.

Radionica je namenjena polaznicima koji imaju iskustvo u ovoj oblasti, kao i onima koji nemaju predznanja u ovoj oblasti. Program seminara rezultat je rada kompanije RR & Co iz Ljubljane koja okuplja stručnjake koji su bili angažovani tokom procesa pristupanja Slovenije Evropskoj uniji. Organizatori seminara su Apriori komunikacije iz Zagreba, Jigsaw Communications iz Beograda i Fakultet za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum.

PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE SRBIJE LETO ZIMA LETOVANJE ZIMOVANJE

IZRADA SAJTOVA